Vinkit joulukuusen koristeluun – Osa 3


Muista tilata dekomin Youtube kanava!


Nykyään kodin joulukoristelu toteutetaan muuhun sisustukseen sopivaksi, eikä kuusi tai muu koristelu ole irrallinen osa muusta sisustuksesta, värimaailmasta tai tyylistä. Olemmekin kuvanneet vinkkejä erityylisiin kuusen koristeluihin.

Tästä löydät vinkit kahteen erilaiseen kuusen koristeluun ja lopussa vielä bonuskuusi. 🙂

Molemmissa koristeluissa käytin muutakin kuin varsinaisia kuusenkoristeita.  Tummassa kuusessa sulkakoristeet ja vaaleassa koristelussa risuoksia.

Ensin tein hyvin tummasävytteisen koristelun, jossa piristystä tuo loistokas vihreä paljetti palloissa, sekä kullanhohde sulkakoristeessa.
Aloitin koristelun asettelemalla ensin sulkakoristeet joilla saa kivaa ilmettä sekä linjakkuutta kuuseen ja sen jälkeen lisäsin pienikokoisemmat koristeet, eli pallot sekä pandat.

Toisessa kuusessa lisäsin ensin rouheammat risuoksat kuuseen. Latvaosa kannattaa tehdä kevyemmin ja asetella risuoksat limittäin, niin että alaosassa on tasaisesti risuoksia. Sen jälkeen lisäsin isohkot koristeet ja viimeiseksi pienimmät koristeet.

Kannattaa ryhmitellä koristeet 2-3 rykelmiin, jolloinka koristelusta tulee rauhallisempi ja koristeet tulevat kauniisti esille kuusesta.

Huomioi, että kaikki kuuseen laitetut koristeet pysyvät kuusen sisällä ja kuusi säilyttää oikean muodon. Lopussa näet lumikuusen jossa on herkulliset pinkin sävyiset koristeet!