DIY Puutarhakoriste

Työntekijämme Seija antoi Merjalle lahjaksi hauskan itsetehdyn puutarhakoristeen, ja halusimme jakaa tämän ohjeen myös muille. Betonikädet on helppo ja nopea valmistaa, ja hauska vieminen esimerkiksi mökkituliaiseksi. Käsintehty persoonallinen lahja miellyttää varmasti lahjan saajaa, ja se on helppo tuunata erilaisilla koristeilla jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi. Kesällä käsiin sopivat esimerkiksi kukat ja kasvit, ja joulun aikaan taas havut, jouluvalot ja koristeet. Betonikädet ovat myös pirteä yksityiskohta omaan puutarhaan tai parvekkelle. Samalla idealla voit kokeilla tehdä muitakin koristeita laittamalla betonia esimerkiksi vuorenkilpien lehtien väliin.

Betonikäsiin tarvitset:

-kumihanskat (melko pienet ja kestävät, ei kannata käyttää paksuimpia keltasia sillä ne on hankala saada irti)

-betonia

-ämpärin ja sekoittimen

-kulhon sekä muovipussin siihen päälle

-sakset ja mattopuukon

-kiven painoksi ja muovinpalan suojaksi

Ja sitten tekemään!

1.Kaada betonia n. 10 cm verran ämpärin pohjalle. Lisää vettä pikkuhiljaa välillä sekoittaen, kunnes seos on sopivan paksuista. Seoksen tulisi muistuttaa löysää puuroa, niin että se menee helposti hanskaan muttei ole kuitenkaan liian löysää.

2.Täytä kumihanska betonilla, jätä hieman varteen tilaa ettei seos tule ulos hanskasta.

3.Puristele lopuksi ilmakuplat pois.

4.Asettele hanska muovipussilla suojattuun vatiin haluamaasi muotoon kuivumaan. Täytä toinen hanska samalla tavalla.

5.Aseta toinen hanska vadissa olevaan hanskan viereen, ja muotoile haluamaasi muotoon kuivumaan.

6.Tee viillot hanskojen sisäreunaan esimerkiksi mattopuukolla, ja taputtele seos yhteen niin että kädet ovat toisissaan kiinni.

7.Laita betonin päälle ensin muovi (niin ettei paino jää hanskoihin kuivuessa kiinni) ja sitten esimerkiksi kivi painoksi. Anna kuivua 24 tuntia.

8.Betonin kuivuttua irrottele kumihanskat betonista saksien avulla. Voit käyttää hankalammissa kohdissa myös esimerkiksi pinsettejä apuna.

Lisää käsien päälle haluamasi kukat tai koristeet ja näin kaunis puutarhakoriste on valmis!

Kaikki vain kokeilemaan!