Dekomin paketointivinkit-näillä onnistut varmasti!

Tuntuuko lahjapaketointi vaikealta tai stressaavalta? Näillä vinkeillä onnistut varmasti! Tarvitset vain lahjapaperia, sakset, teippiä, lahjanauhaa ja valitsemasi pakettikortit tai koristeet. Alta löydät myös helpot tavat pehmeiden pakettien paketoimiseen.

Hyvän paketin salaisuudet ovat:

-Oikeankokoinen paperi, niin että koko lahja peittyy, mutta ei jää ylimääräistä

-Napakat taitokset

-Paperin taittaminen tiivisti mahdollisimman lähelle lahjaa

Aloitetaan perinteisestä paketista, joka toimii parhaiten koville, neliön tai suorakaiteenmallisille lahjoille. Jos lahja on erimuotoinen ja haluat paketoida sen lahjapaperiin, ”kuvittele” se neliömuotoiseksi ja tee samalla tavalla. Lopusta löydät myös helpomman tavan paketoida erikoisen malliset tuotteet.

1)Leikkaa haluamastasi lahjapaperista sopivan pituinen- ja levyinen pala. Katso että päädyt peittyvät, mutta paperia ei jää liikaa ylimääräistä. Mitä vähemmän paperia jää yli, sitä siistimpi on lopputulos.

2)Taita päällejäävä reuna siististi ja napakasti, ja taita se paketin päälle tiukasti sekä kiinnitä teipillä.

3)Paina toisella kädellä paperin yläreuna pakettiin kiinni, ja laita tämän käden sormi paketin kulmaan. Vedä toisen käden sormilla siisti ja tiukka kulmataitos, ja tee sama toiseen kulmaan.

4)Taita reuna tiiviisti pakettiin kiinni, ja vedä alareunaan napakka taitos pöytää vasten.

5)Taita epäsiisti reuna piiloon, ja taita paperi ylös sekä kiinnitä teipillä.

6)Lopputulos on siisti ilman ylimääräistä paperia tai ryppyjä!

7)Vedä nauha paketin alta, ja taita se päällä ristikkäin niin että toinen pää nauhasta jää pidemmäksi. Muista jättää myös lyhyempään nauhanpätkään rusettivara n. 30 cm.

8)Vedä nauhan pidempi pää paketin alakautta ympäri.

9)Työnnä nauha ristikkäiskohdan alta kulmasta kulmaan ja kiristä solmuksi.

10)Tee rusetti aivan kuin sitoisit kengännauhat, mutta käännä nauhat oikeinpäin siististi ennen kiristämistä.

Lisää vielä halutessasi pakettikortti tai haluamasi koristeet, ja paketti on valmis!

Luonnonläheisen ekopaketin saat aivan samaa paketointitapaa käyttämällä, mutta korvaa paperi vanhalla sanomalehdellä ja napsaise kuusesta tai männystä oksanpala koristeeksi.

Erikoisen malliset lahjat saat kaikista helpoiten paketoitua käyttämällä lahjapussia, lahja vain sisään, siisti taitos sekä haluamasi koristeet! Myös pehmeille paketeille pussi on siisti ja helppo vaihtoehto, ja toisena vaihtoehtona on hauska tarralla kiinnitettävä pehmeä lahjapussi/metallipussi. Ilmettä pakettiin saat viikkaamalla vaatteen niin, että reunoihin jaa hieman tilaa, mutta vetämällä kuitenkin paketointinauhat tiukalle.

Dekomin väki toivottaa kaikille asiakkaillemme Ihanaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!